Anders tar pause

I sommer har Anders Sivle svart på yr.no-lesernes værspørsmål.

Anders Sivle
Foto: met.no

Sommerspalten «Spør meteorologen!» har vært en hit på yr.no, men nå tar den travle Anders Sivle en pause fra spørsmålsbesvarelsene.

I mellomtiden kan du lese alle spørsmål og svar: «Spør meteorologen!»

300 e-poster

Siden tjenesten ble lansert i begynnelsen av juli har statsmeteorologen mottatt nær 300 e-poster med spørsmål.

Meteorologens værkart

Hva betyr disse fargerike buene på værkartet? Det er et av spørsmålene statsmeteorolog Anders Sivle har besvart i sommerens populære spalte på yr.no.

– Mitt inntrykk er at det helt klart er flest spørsmål om lyn og torden. Det kommer kanskje av været vi har hatt i sommer. Mange lurer på hvor mye 1 mm nedbør egentlig er, også blir jeg spurt om optiske fenomener og forskjellig statistikk.

Men selv om bare en brøkdel av svarene er publisert på yr.no, har statsmeteorologen også svart mange yr.no-lesere på e-post. Helst skulle han ønske han hadde hatt tid til å svare alle.

Lærerikt

– Jeg synes det har vært veldig kjekt at så mange sender inn spørsmål. De fleste er fra folk som har lyst å lære med om meteorologi, og da blir jeg glad.

Anders Sivle er formidler i sitt hjerte. Selv om han tar en pause fra «Spør meteorologen!» håper han at spalten kan fortsette.

– Ønsket er at jeg få noen medhjelpere slik at vi er flere til å svare på spørsmålene som kommer inn. Det er svært lærerikt for meg å finne svar på det folk spør om, sier han.

Les alle spørsmål og svar: «Spør meteorologen!»